Almtuna – SSK: Imorgon startar Hockeyallsvenskan

Ultras Telge kommer att fylla tre bussar, varav en dubbeldäckare, som kommer att åka till Uppsala imorgon, och uppskattningsvis handlar det om 600 Södertälje-fans. SSK kommer onekligen att få ett stort stöd, och detta trots att man åkt ur elitserien och att matchen spelas på bortais. ”Vi ska tillbaka!” lär återigen ljudas.

Spelarflykten från SSK har gjort att man valt att satsa på egna produkter, och hela 13 Södertäljefostrade spelare finns i A-lagstruppen som består av 22 spelare. Flest i Allsvenskan, och faktum är de ligger i topp även om man skulle räkna med elitserien om man bortser från Djurgården som har 15 spelare som varit med från J18-tiden eller tidigare.

Till Länstidningen säger Per Mårts, Tre Kronors förbundskapten, att Södertälje ska vara stolta, och juniorkronornas förbundskapten Roger Rönnberg instämmer.
– Det är jättebra gjort av Södertälje, säger Rönnbreg som dessutom har ett extra öga på SSK-talangerna Viktor Lööv och Emil Lundberg.
– Vi har dem på vår bevakningslista, de ska bli intressanta att följa i vinter.

På Almtunas hemsida skriver Fredrik Nilsson att det troligen kommer att bli en tät match imorgon, och jag är beredd att hålla med. Både SSK och Almtuna har blandat och gett under försäsongen, och Uppsalalaget har fått problem på backsidan efter en del skador. Sammtidigt kommer Södertälje till spel utan Andreas Gröndahl. Enn sak är emellertid säker, det lär bli ett rejält tryck i lilla Grännby Ishall som endast tar in 2900 personer.

De som inte har möjlighet att ta sig till matchen kan även se den på TV10, Viasat Hockey och ViaPlay.

Av: Tommy

Annonser
Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: