Våra intryck – Smurfarna 3D (2011)

När Raja Gosnell tar Smurfarna till 3D levereras endast klichéer och billig humor där alla slår sig om vart annat. Gargamel jagar Smurfarna ur deras magiska by, där de till slut hamnar i dagens New York, och det känns som att hela storyutvecklingen är hämtad från andra filmer.

Tommys intryck:
Visst är det en familjefilm som riktar sig till barn, och för dem är en viktig ingrediens igenkänningsfaktorn. Men när hela filmen använder sig av de allra mest kända dragen går det att utläsa de flesta händelser och skämt i förväg. Man kan tycka att det borde vara en ganska enkel uppgift att få ut några humoristiska skämt genom att använda saker som är träffande gällande Smurfvärlden kontra den verkliga, men allt som oftast är de ofattbart billiga.

När den dessutom är så pass inriktad till barn är det underligt hur de lägger in ett snedvridet kvinnoideal som ett av de urhåliga skämten.

Jag ska emellertid erkänna att jag skrattade till någon enstaka gång, men personligen hittade jag samanfattningsvis varken nostalgi eller den värme som jag förväntar mig av en familjefilm.
Lindas intryck:
Smurfarna var jag ett stort fan av när jag var liten,hade t.o.m alla deras skrivor ”Smurfhits” om ni minns dem?
Nåväl till filmen. Jag tyckte den här filmen var väldigt lättsam men inte på ett bra sett och lite för gullig även fast jag brukar gilla sockersött,nej den den berörde inte mig ett dugg faktiskt. Den hade dessutom vissa skämt som jag tycker inte passar så bra in på barntillåtna filmer och helt klart sånna där kassa skämt som vi nog själv skulle kunna regissera ni vet ”göra illa sig skämten”.
Men om man inte ska vara allt för kritisk,så fanns det också vissa skämt som var roliga i den men isånnafall då vid tillfällen då den inte var meningen att vara rolig.Så jag tyckte inte så värst mycket om den.

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: